Posted on

Slik kan du få hengerfeste på din elbil

Det er få ting vi nordmenn er mer glad i enn hengerfester og tilhengere. Det ligger nærmest i den norske folkesjela å ha mulighet til å frakte byggematerialer, hageavfall, sykler, ski, båt og campingvogn etter bilen. Dette gjenspeiler tallene som viser at det finnes mer enn 1,3 millioner registrerte tilhengere på norske veier.

De siste årene er det imidlertid noe annet vi nordmenn har blitt vel så glade i som tilhengere – nemlig elbilen. Elbiler har tatt over 30 % av nybilsalget i Norge, og modeller som Volkswagen e-Golf, Tesla Model S, Kia Soul og Nissan Leaf har toppet salgsstatistikken i lange perioder.

Elbiler er fantastiske for miljøet, de er gode for privatøkonomien og er fullstappet av spennende teknologi. Men én vesentlig mangel har de fleste elbiler hatt inntil nylig: De har manglet tilhengerfeste.

I fjor oppga faktisk hele 1 av 3 elbil-eiere at de lot elbilen sin stå fordi den ikke hadde tilhengerfeste. Hittil har det nemlig kun vært Tesla Model X og Jaguar I-Pace som er blitt levert med originalt hengerfeste fra fabrikk.

Haagen.no tilbyr hengerfester som kan ettermonteres på elbiler som Tesla Model S, Kia Soul Electric, Nissan Leaf og Volkswagen E-golf. Disse løsningene er egnet for å benytte sykkelstativ og skistativ til elbil.

Hengerfeste for sykkelstativ og skistativ til elbil

Det finnes heldigvis hengerfester som kan ettermonteres på populære biler som Tesla Model S, Kia Soul, Volkswagen E-Golf og Nissan Leaf. For eksempel har produsenten BRINK utviklet spesialtilpassede hengerfester for nettopp disse modellene.

Samtidig har vi i haagen.no forsket på flere modeller og testet seriemodeller for elbiler – og har veldig god oversikt over hvilke tilhengerfester det er mulig å montere på de forskellige elbilene. 

Det er viktig å presisere at disse hengerfestene er ment for lette gjenstander som sykkelstativ og skistativ – ikke tunge tilhengere og campingvogner dersom elbilen ikke har godkjent trekkevekt i vognkortet. Likevel vil disse hengerfestene gjøre elbilen din  mer praktisk å leve med i en aktiv hverdag som krever frakt av nødvendigheter som sykler og ski. Biler med hengerfeste er også ettertraktet i bruktmarkedet, og med hengerfeste montert kan du gjøre bilen din mer ettertraktet den dagen du skal selge den igjen.

Hvorfor har ikke flere elbiler hengerfeste?

Tesla model s med tilhengerfeste

Bilprodusentene har selv uttalt at økt luftmotstand, høyere vekt og dermed lavere rekkevidde har vært grunnen til at de ikke har prioritert hengerfester. Det er stor konkurranse blant bilprodusentene når det kommer til rekkevidde.

Produsentene har naturligvis ønsket å markedsføre bilene sine med så god rekkevidde som mulig, og tilhengerfester ville lagt en demper på dette. Det er også en økonomisk faktor som spiller inn, da bilprodusenten er nødt til å typegodkjenne bilene sine for hengerfeste.

Vi nordmenn er vant til at hengerfeste på bil er en selvfølge, men dette er ikke tilfelle lenger ned på kontinentet. Den store interessen vi nordmenn har for tilhengere er rett og slett et litt særnorsk fenomen. Derfor har det ikke blitt prioritert å typegodkjenne bilene for tilhengerfester.

 

Her finner du hengerfester som kan ettermonteres til din elbil:

Hengerfeste til Tesla Model S

Hengerfeste til Tesla Model S

BRINK har spesialutviklet dette hengerfeste for Tesla Model S. Festet er grundig testet og kvalitetssikret, og er kompatibelt med Tesla sine sikkerhetssystemer og øvrige datasystemer. Løsningen er perfekt for deg som ønsker å bruke sykkelstativ eller skistativ på din Tesla Model S.

Brink, Avtagbart hengerfeste med pol elsett

Hengerfeste til Nissan Leaf

Hengerfeste til Nissan leaf elbil

BRINK sitt hengerfeste for Nissan Leaf er spesialtilpasset bilmodellen. Det betyr at hengerfestet er blitt nøye testet og kvalitetsikret. Hengerfestet er derfor trygt å montere, og påvirker ikke sikkerhetssystemene til bilen. BRINK hengerfestet er perfekt for deg som ønsker å frakte ski, sykler eller andre lette gjenstander med din Nissan Leaf. Vi har varianter til både ny og første versjon Nissan Leaf.

Brink, avtagbart, automatisk

Hengerfeste til Volkswagen e-Golf

Hengerfeste til Vokswagen E-golf

Vi har spesialutviklede hengerfester for Volkswagen e-Golf fra ORIS. Festet er grundig testet og kvalitetssikret, og er kompatibelt med Volkswagen sine sikkerhetssystemer og øvrige datasystemer. Løsningen er perfekt for deg som ønsker å bruke sykkelstativ eller skistativ på din Volkswagen e-Golf. På e-Golf bruker man faktisk de samme festepunktene som for vanlig Golf 7.

Søk på ditt registreringsnummer for å finne riktig produkt.

Hengerfeste til Kia Soul EV Electric

Kia soul ev electric hengerfeste

WESTFALIA sitt hengerfeste for Kia Soul Electric er spesialtilpasset bilmodellen. Det betyr at hengerfestet er blitt nøye testet og kvalitetsikret. Hengerfestet er derfor trygt å montere, og påvirker ikke sikkerhetssystemene til bilen. WESTFALIA hengerfestet er perfekt for deg som ønsker å frakte ski, sykler eller andre lette gjenstander med din Kia Soul EV.

Søk på ditt registreringsnummer for å finne riktig produkt.

 

 

 

 

2
Legg igjen svar

avatar
1 Tråder
1 Svar
6 Følgere
 
Kommentar med flest stemmer
Mest aktive tråd
2 Forfattere
Bente MatthesJan kåre Siste forfattere
  Abonner  
nyest eldst flest stemmer
Varsle om
Jan kåre
Gjest
Jan kåre

Hei. Jeg trenger hengerfeste m. strøm for en huyndai kona EV. Monterer dere disse? Hva er pris for feste og montering?

Bente Matthes
Medlem
Bente Matthes

Hei, det kan vi levere. Send oss gjerne bilens reg.nummer til info@haagen.no så hjelper vi deg med å finne riktige deler og monteringsverksted.